Ceza Hukuku

 

Ceza hukukunda süreç, soruşturma ve kovuşturma olmak üzere iki aşamada devam eder. Soruşturma aşamasının ardından, suçun işlendiğine ilişkin kuvvetli şüphenin varlığı halinde savcı tarafından iddianamenin düzenlendiği an, kovuşturma süreci başlamış olur. İddianamenin düzenlenip davanın açılması, suçun şikayete bağlı olup olmadığına göre değişir. Şikayete bağlı olmayan suçlarda savcı tarafından kendiliğinden soruşturma başlatılır. 

 

Her ne kadar asıl önemli olan iddianamenin düzenlenmesinden sonraki dava süreci gibi algılansa da, soruşturma aşaması, ilerleyen dava sürecinin seyrini önemli ölçüde belirler. Soruşturma aşamasında verilen ifadede beyan edilmemesi gereken bir bilginin beyan edilmesi, öne sürülmemesi gereken hususların ifade edilmesi gibi küçük görünen önemli hatalar, telafisi zorlaşan kayıplara neden olabilir. Bu nedenle soruşturma aşamasından itibaren bir ceza avukatı ile hareket etmek, haklarınızı büyük ölçüde koruyacaktır. 

 

Şüpheli sıfatıyla yer aldığınız bir soruşturma sürecinde, atılacak doğru adımlarla kovuşturmaya yer olmadığı (takipsizlik) kararı alınması mümkün olabilir. Aynı şekilde sanık konumunda bulunduğunuz bir ceza davasında beraat başta olmak üzere lehe kararı alınabilmesi için her suç kendi içerisinde ayrı ayrı değerlendirilmeli ve dosyanın tamamı üzerinde titizlikle çalışılmalıdır.

 

Gözden kaçabilecek ya da bilgisizlik sebebiyle öne sürülmeyen bir usul eksikliği, geçersiz delil gibi hususlar profesyonel hukuki destek sayesinde özgürlüğünüzü ve itibarınızı kurtaracaktır. 

 

Hangi Davalara Bakıyoruz? 

 

Soruşturma aşamasında Sulh Ceza Hakimliklerinde müvekkillerimizi en iyi şekilde temsil etmekte, tutuksuz olarak yargılanmalarına yardımcı olmaktayız. Yargılama aşamasında da tutukluluk halinde düzenli cezaevi görüşmeleri yaparak müvekkilimizi her gelişmeden haberdar eder ve dosya üzerinde çalışma sağlarız.  Tutuksuz yargılamalarda da, dosyaya tamamen hakim olarak gereken tüm çalışmaları yaparak müvekkilimizi duruşmalara en iyi şekilde hazırlamaktayız.  

 

Ceza hukuku alanında davalar suç tipine göre Ağır Ceza ve Asliye Ceza mahkemelerinde görülmektedir. Ağır Ceza avukatı olarak Uyuşturucu, Nitelikli Dolandırıcılık, Örgüt Suçları başta olmak üzere 

 

  • Kasten adam öldürme
  • Zimmet, Rüşvet
  • Cinsel Suçlar
  • Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar 
  • Yağma 

gibi davalar, tarafımızca deneyim ve özenle yürütülmektedir. 

 

Asliye Ceza Mahkemelerinin görev alanına giren 

 

  • Dolandırıcılık
  • Hırsızlık
  • Hakaret
  • Konut Dokunulmazlığının İhlali
  • Cinsel taciz 

Ağırlıklı olmak üzere tüm asliye ceza davalarında hizmet vermekteyiz. 

 

Ceza Avukatı Olarak İlkelerimiz

 

Ceza avukatı olarak, özellikle hürriyeti tehdit eden durumlar karşısında öncelikle bu tehdidi bertaraf etmek ve aksi durumda dahi müvekkillerimizin yasal haklarını son damlasına kadar korumak adına özveriyle çalışmaktayız. 

 

Büromuz, ceza davalarının kişiler üzerindeki psikolojik boyutunun farkında olarak hareket etmektedir. Özgürlüğü elinden alınmış yahut tehdit altında bulunan hassas durumdaki müvekkil ve yakınlarına duymak istediklerini anlatmak değil, hukuki süreç hakkında doğru bilgilendirmek yolunu tercih etmekteyiz. Taviz vermediğimiz bu ilke, şeffaflığımız, hesap verilebilirliğimiz ve gerçekleri söylemekten kaçınmayacak kadar işimize duyduğumuz saygı ile kendimize olan güvenimizin bir göstergesidir. 

 

 

Aile Hukuku

Aile hukuku, medeni hukuk dallarından biridir. Temel olarak evliliğin hüküm ve sonuçları, boşanma, mal paylaşımı, velayet, nafaka, aile konutu gibi hususlar aile hukuku kapsamında karşımıza çıkar. Özellikle boşanma davaları, deneyim ve bilgi gerektiren davalar olmakla, hukuki destek almadan yürütülmesi  halinde önemli maddi zararlar ve hak kayıpları meydana gelebilmektedir. Bu nedenle deneyimli bir boşanma avukatı ile sürecin takip edilmesi önem arz eder. 

 

Özellikle çekişmeli boşanma davaları başta olmak üzere, aile hukukuna ilişkin davalar tarafların manevi olarak çok yıprandığı ve bu nedenle hassas ve özenli yaklaşılması gereken ihtilaflardandır. Sınır Hukuk olarak, önceliğimiz aile temelli uyuşmazlıklarda tarafların anlaşma yoluyla haklarını elde ederek süreci olabildiğince hafif atlatmalarını sağlayabilmektir. Boşanma davaları ve aile hukukuna ilişkin diğer sorunlarınız için boşanma avukatı olarak tarafımıza ulaşabilirsiniz. 

 

Boşanma Davası Nasıl Açılır? 

 

Boşanma davaları çekişmeli ya da anlaşmalı olmak üzere iki şekilde açılabilir. Anlaşmalı boşanma davası açılabilmesi için tarafların evliliğinin en az 1 yıl sürmüş olması şartı aranır. Bu şartın sağlandığı hallerde geçerli bir protokol hazırlanarak dava açılır. Söz konusu boşanma protokolünün mahkeme tarafından onaylanabilir olması için profesyonel şekilde ve eksiksiz hazırlanması önemlidir. Tarafların duruşmada hazır bulunması zorunludur. Protokolün uygun olması halinde çoğunlukla ilk celsede boşanma gerçekleşir. 

 

Çekişmeli Boşanma Davası Nedir?

 

Tarafların anlaşamaması halinde çekişmeli boşanma davası gündeme gelir. Çekişmeli boşanma davası dilekçesinde boşanma sebepleri, bu sebepleri açıklayıp ispatlayacak belge ve tanıklar açıkça belirtilmelidir. Burada davanın hangi boşanma sebebine dayanılarak açılacağı hayati önem teşkil eder. 

 

Boşanmanın Genel Sebepleri 

 

Halk arasında şiddetli geçimsizlik olarak bilinen boşanma sebebi, hukuk düzleminde evlilik birliğinin temelden sarsılması sebebi olarak yer alır. Bu sebepler, her evlilik için ayrı değerlendirilebilir. 

 

Boşanmanın Özel Sebepleri 

 

Kanunda belirli sayıda sayılmış olan özel boşanma sebepleri haricinde başka özel sebebe dayanarak boşanma davası açılamaz. Özel sebepler

 

  • Zina 
  • Hayata Kast
  • Terk 
  • Akıl Hastalığı
  • Suç işleme ve Haysiyetsiz Hayat Sürme 

 

Şeklinde sayılmıştır. Bu sebeplerden birine dayanarak boşanma davası açmak istendiği durumda, özel sebeplerin varlığının mutlaka ispat edilmesi gerektiği bilinmelidir. Aksi halde dava reddedilecektir. Davada sunulacak delillerin hukuka uygun olması çok önemlidir. Bu nedenle dayanılacak boşanma sebebini, kullanılacak delilleri ve uygulanacak dava stratejisini belirleyip süreci doğru şekilde yürütebilmek için bir boşanma avukatı ile çalışılması faydalı olacaktır. Boşanma sebepleri, delillerin geçerliliği gibi teknik hususlarda yeterli donanıma sahip olmadan boşanma davası yürütmek oldukça risklidir. Bu hususlarda büromuz yeterli deneyime sahiptir. 

 

Boşanma Davası Nerede Açılır? 

 

Boşanma davaları tarafların kendi yerleşim yerlerinde ya da en son 6 aydır birlikte yaşadıkları yer  mahkemesinde açılabilir. Görevli mahkeme aile mahkemeleridir. 

 

Boşanma Davası Ne Kadar Sürer? 

 

Anlaşmalı boşanma davaları, davanın açıldığı mahkemenin yoğunluğuna göre de değişmekle birlikte 1 hafta ile 3 ay gibi kısa süreler içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak çekişmeli boşanma davaları ortlama 2-3 yıl devam eden davalardandır.

Gayrimenkul Hukuku

Hukuk büromuzun, ağırlıklı olarak hizmet verdiği alanlardan biri gayrimenkul davalarıdır. Uzun yıllar kamulaştırma, kamulaştırmasız el atma, ortaklığın giderilmesi, tapu iptal ve tescil gibi taşınmaza ilişkin konular üzerinde edindiğimiz tecrübe ile, müvekkillerimize hizmet vermekteyiz. Gayrimenkul hukukunun, spesifik ve teknik bir hukuki alan olmasından dolayı, bu konuda yaşanan uyuşmazlıkların alanında yetkin bir avukat ile yürütülmesi hak kayıplarını önleyecektir. 

 

Bu kapsamda gayrimenkul avukatı olarak verdiğimiz hizmetlerin bir kısmı genel olarak şu şekilde sıralanabilir.

 

  • Taşınmaz alım, satım, ipotek gibi tapu işlemleri
  • Kamulaştırma, kamulaştırmasız el atma davaları (istimlak)
  • Tapu iptal ve tescil davaları 
  • İzale-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davaları 
  • Müdahalenin men’i davaları 
  • Kira ilişkilerine dayanan uyuşmazlıkların çözümü
  • Vasiyetname, veraset gibi miras hukukuna ilişkin konular

 

Bunların yanında, tarafımızca tapu inceleme ve araştırması ile eski tapu kayıtları, iskan hakları, Osmanlıca tapu kayıtları gibi hususlarda detaylı çalışmalar yürütülerek evveliyatta kaybedilmiş yahut hiç elde edilmemiş hakların temini sağlanmaktadır. Gerek dava gerekse tapu araştırmaları İzmir başta olmak üzere birçok ilimizde yürütülmektedir. 

Haec sunt praecepta iuris: Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere

 

Hukukun emirleri şunlardır: Şerefli yaşamak, kimseye zarar vermemek, herkese kendisinin olanı vermek